Bezoeker

Landelijk Elektronisch Patiënten Dossier

Medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

 

Steeds meer apotheken, huisartsen en ziekenhuizen maken gebruik van de zorginfrastructuur om uw belangrijkste medische gegevens elektronisch te delen. Dat kan alleen als u daar vooraf toestemming voor hebt gegeven én als het nodig is voor uw behandeling. Op dit moment kunnen aangesloten ziekenhuizen alleen nog uw actuele medicatiegegevens bekijken.

 

Wilt u dat uw medische gegevens altijd bij de hand zijn als u bij een andere apotheek medicijnen gaat halen, naar de huisartsenpost gaat of een afspraak heeft bij een specialist in het ziekenhuis? Dan is het belangrijk dat u vooraf toestemming geeft. Dat kan online via www.ikgeeftoestemming.nl of bij een bezoek aan uw apotheek of huisarts.

 

 

Online toestemming geven

Via de website www.ikgeeftoestemming.nl kunt u op twee manieren toestemming regelen:

  1. Vul uw gegevens in en verstuur ze met DigiD met sms naar uw apotheek en/of huisarts.
  2. Vul online een formulier in, print het en geef het aan uw apotheek en/of huisarts.

 

Ziekenhuis

 

Na uw toestemmingsverlening kan uw behandelend specialist een overzicht van uw medicatie opvragen bij de apotheken die u toestemming hebt gegeven uw gegevens beschikbaar te stellen. Zo kan de specialist die u behandelt snel zien welke medicijnen u gebruikt. Specialisten kunnen via de zorginfrastructuur geen gegevens opvragen bij uw huisarts.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over het elektronisch uitwisselen van medische gegevens via de zorginfrastructuur? Bijvoorbeeld welke gegevens worden uitgewisseld, wie uw gegevens kunnen inzien of over de veiligheid? Kijk dan op de website van de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie: www.vzvz.nl

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.