Bezoeker

Dienstapotheek de Tjonger

Dienstapotheek de Tjonger is geopend buiten de openingstijden van de reguliere apotheken. U kunt hierdoor 24 uur per dag medicijnen verkrijgen. Deze dienstverlening is ervoor om u in spoedeisende omstandigheden te voorzien van medicijnen.

 

Openingstijden

Dienstapotheek de Tjonger is voor spoedrecepten geopend op:

Maandag t/m donderdag van18.00 - 22.30 uur

Vrijdag van 18.00 – 23:00 uur

Zaterdag, Zon- en Feestdagen van 8:30 – 23:00 uur

’s Avonds /’s nachts na sluitingstijd, telefonische bereikbaar voor spoedrecepten (via dokterswacht/ SEH/ tandarts/ verloskundige): tel. 0513 – 685 460

De apothekersassistent kan dan binnen een half uur aanwezig zijn, alleen op aanwijzing van de waarnemend apotheker.

 

Adresgegevens

Thialfweg 44

8441 PW  Heerenveen

Tel: 0513 – 685 460

E-mail: info@apotheekdetjonger.nl

 

Let op!

’s Avonds na 21:00 uur is het ziekenhuis en daarmee ook de apotheek niet meer toegankelijk voor publiek. De voordeur van het ziekenhuis is dan ook gesloten. Aangevraagde geneesmiddelen zullen dan door de apothekersassistent bij de Dokterswacht worden afgeleverd.

 

De zorg is gecontracteerd maar niet alles wordt vergoed

 

Zorgverzekeraars en dienstapotheken zorgen er samen voor dat u overal in Nederland in avond-, nacht- en weekenduren terecht kunt voor spoedmedicatie.

 

Dienstapotheek de Tjonger heeft met de meeste zorgverzekeraars een contract gesloten voor geneesmiddelen zodat de poliklinische apotheek uw rekening rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar kan indienen.

 

Indien u echter bepaalde hulpmiddelen nodig heeft, kan het zijn dat u de rekening hiervoor wel bij ons moet betalen en daarna zelf moet indienen bij uw zorgverzekeraar.

Dit is bijvoorbeeld het geval bij teststrips voor bloedglucosemeters, catheters of verbandmateriaal.

 

Onze medewerkers informeren u hierover en vertellen u ook als een bepaald geneesmiddel niet wordt vergoed. Niet alle geneesmiddelen komen namelijk in aanmerking voor vergoeding.

 

De kosten

Voor elk recept dat u bij een apotheek inlevert, betaalt u de kosten van het geneesmiddel en de kosten van de zorg. Deze kosten vallen onder uw wettelijke eigen risico.

 

N.B.     Spoedmedicatie is duurder; het tarief voor de dienstverlening is hoger dan u overdag in uw eigen apotheek betaalt. Het diensttarief geldt niet als u een avond- of weekendpoli bezoekt en een recept van de medisch specialist mee krijgt.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.