Bezoeker

Poliklinische apotheek de Tjonger

 

De recepten vanuit de polikliniek of na ontslag uit het ziekenhuis kunnen aangeboden worden aan de balie. Er zijn korte lijnen met de medisch specialisten in het ziekenhuis. Het assortiment geneesmiddelen is afgestemd met de medische specialisten. Op deze manier kan de poliklinische apotheek specialistische medicatie vaak uit voorraad leveren.

 

Voor geneesmiddelen voert de poliklinische apotheek de medicatiebewaking uit volgens vastgestelde normen. Voor het raadplegen van uw dossier wordt gebruik gemaakt van het LSP (landelijke patiëntendossier). Dit kan alleen als u daar toestemming voor hebt gegeven in uw eigen apotheek. Informatieoverdracht naar uw eigen apotheek gaat ook via het LSP. Apothekersassistenten zullen daar uw toestemming voor vragen, indien dit nog niet geregeld is. De toestemming voor het LSP kunt u ook regelen, m.b.v. uw DigiD, via de website: www.ikgeeftoestemming.nl

 

Ook voor de medische hulpmiddelen en wondverzorgingsmateriaal kan de poliklinische apotheek u van dienst zijn. De poliklinische apotheek werkt volgens de vereiste richtlijnen van de Stichting Erkenning Medische Hulpmiddelen en werkt nauw samen met de verpleegkundigen die u ook in de (poli)kliniek hebben behandeld.

De poliklinische apotheek de Tjonger is erkend leverancier voor diabetes-, incontinentie- en stomahulpmiddelen en ook voor wondverzorgingsproducten.

 

Met de meeste zorgverzekeraars zijn contracten afgesloten, zodat de zorg in natura (zonder dat u vooraf moet betalen) geleverd kan worden.

 

Dienstverlening van Apotheek de Tjonger

 

Opvragen van medicatieoverzicht of medicijnpaspoort

Als u op vakantie gaat of wordt opgenomen in het ziekenhuis kunnen wij voor u een medicatieoverzicht of medicijnpaspoort printen en aan u meegeven. Deze bevatten een overzicht van de geneesmiddelen die u gebruikt en/of in het recente verleden heeft gebruikt.

 

Advies bij inhalatiegeneesmiddelen, incontinentiemiddelen, diabetes kunst- en hulpmiddelen en wondverbandmiddelen

U kunt in de apotheek terecht voor uitgebreid en duidelijk advies over het gebruik van medicijnen, die geïnhaleerd moeten worden. Ook kun u terecht voor advies m.b.t. incontinentieproducten, diabeteshulpmiddelen en wondverbandmateriaal.

 

Oude medicijnen en naaldencontainers

U kunt u medicijnen die te oud zijn of niet meer gebruikt worden, inleveren bij de apotheek. Verder kunt u injectienaalden aanbieden in een naaldencontainer. Deze naaldencontainers zijn voor een gering bedrag verkrijgbaar in de apotheek.

 

Privacy

U hebt het recht op privacy. Wilt u een privacygevoelig onderwerp bespreken, dan kan dat in de spreekkamer.

 

Adresgegevens

Thialfweg 44

8441 PW  Heerenveen

Tel: 0513 – 685 460

E-mail: info@apotheekdetjonger.nl

 

Openingstijden poliklinische apotheek: maandag t/m vrijdag 8:00-18:00 uur

 

Buiten de openingstijden en/of tijdens feestdagen kunt u voor spoedrecepten terecht bij de dienstapotheek: Apotheek de Tjonger is de dienstapotheek van de regio.

 

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.