Bezoeker

2B Cardiologie

Op de afdeling 2B verblijven voornamelijk mensen die onder behandeling zijn van een cardioloog.  Op deze afdeling is het specialisme cardiologie vertegenwoordigd.

De afdeling heeft 25 bedden. Er zijn 3 vierpersoonskamer, 5 tweepersoonskamers en 3 eenpersoonskamers. Elke eenpersoons kamer heeft een eigen douche en toilet. En elke twee- en vierpersoonskamer heen eigen douche en toilet net buiten de kamer.

Telemetrie voor hartpatiënten
Op de afdeling kunnen patiënten worden verpleegd die bewaking van hun hartritme nodig hebben door middel van 'telemetrie'. Dat kan door een zendertje met plakkertjes op de borst te bevestigen of in de broek- of borstzak te dragen. Patiënten die wachten op een hartoperatie of die van de bewakingsafdeling (CCU) komen, maken gebruik van telemetrie.

 

ECG
Bij hartpatiënten wordt minstens eens per week een hartfilmpje (Electro Cardio Gram, ECG)gemaakt.

 

Visites en consulten

 

Er is dagelijks een arts-assistent op de afdeling. Iedere ochtend lopen de artsen visite. Elke dinsdag en donderdag verricht een dermatoloog consulten, samen met de verpleegkundig consulent Decubitus en wondzorg.

 

Medewerkers

 

Op afdeling 2B werken verpleegkundigen, afdelings- en voedingsassistenten, medewerkers schoonhouden, vrijwilligers, secretaresses en een afdelingshoofd. Arts-assistenten, cardiologen en internisten zijn aan de afdeling verbonden. We werken nauw samen met de afdeling Hartbewaking (CCU).

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.