Bezoeker

Vragen over uw rekening

 

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over uw rekening.

 

Ik ben verzekerd, waarom heb ik de rekening thuis ontvangen?

Mogelijk zijn uw verzekeringsgegevens nog niet bij ons bekend. U kunt de rekening zelf naar uw zorgverzekeraar sturen. Het zou ook kunnen zijn de behandeling niet onder basisverzekering valt. Mocht u hiervoor wel aanvullend verzekerd zijn dan kunt de rekening alsnog indienen bij uw zorgverzekeraar.

 

Achter de verrichtingsdatum staat een getal van 6 cijfers, waar staat dit voor?

Dit is de declaratiecode voor de DBC. Op basis hiervan weten de zorgverzekeraars wat zij moeten vergoeden.

 

Ik ben maar kort in het ziekenhuis geweest. Hoe kan het dat mijn rekening zo hoog is?

Dit is een gevolg van de landelijke DBC-systematiek. Per DBC wordt een tarief afgesproken met uw zorgverzekeraar. Een DBC is een bundeling van het gemiddelde aantal verrichtingen (zoals consulten, scans, onderzoeken, operaties e.d.) die horen bij de gestelde diagnose. Uw specifieke behandeling kan echter afwijken van het gemiddelde waardoor u een relatief hoge rekening ontvangt. Omgekeerd kan dit zich ook voordoen; uw specifieke behandeling was zwaarder dan gemiddeld maar u kreeg een rekening voor een gemiddelde DBC.

 

De datum op de rekening komt niet overeen met mijn bezoek aan het ziekenhuis. Hoe kan dit?

Het kan zijn dat een eerder traject (na maximaal 120 dagen) is afgesloten en u opnieuw naar ziekenhuis moet. Er wordt opnieuw een traject gestart dat precies aansluit op het vorige traject. Bijvoorbeeld: het eerste traject eindigt na maximaal 120 dagen op 1 mei. Op 10 mei moet u weer langs het ziekenhuis. Er wordt nu automatisch een nieuw traject geopend op de datum 2 mei. Deze datum vindt u op uw factuur.

 

Kan ik een factuur krijgen voor een telefonisch consult?

Volgens de wetgeving mag vanaf 1 januari 2018 een telefonisch consult met een arts, verpleegkundig specialist of physician assistant in rekening bij de patiënt worden gebracht. Dit zal op de factuur zichtbaar zijn. U kunt dus een factuur krijgen zonder dat u fysiek in het ziekenhuis bent geweest.

 

Waarom heb ik nog geen rekening ontvangen?

Als u bij het ziekenhuis komt wordt er een traject gestart. Dit traject duurt maximaal 120 dagen waarna Tjongerschans vervolgens de hoogte van de rekening bepaalt en de rekening naar u toestuurt. 

 

NB: veelal wordt de rekening rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gestuurd. Uw zorgverzekeraar neemt vervolgens contact met u op over eventueel te verrekenen bedragen.

 

Contact

Voor verdere/andere vragen kunt contact opnemen met de onderstaande afdeling:

 

Zorgadministratie

Tel: 0513-685016 / 0513-685017 (maandag t/m vrijdag, 08:00-16:30 uur)

Mail: zorgadministratie@tjongerschans.nl

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.