Tjongertalk 'Vaccineren tegen HPV, ja of nee?'

Infecties met humaan papillomavirus (HPV) komen veel voor. Zo'n 80-90% van de mensen wordt eens in hun leven besmet met HPV. Een (langdurige) infectie met HPV kan kanker veroorzaken. Sinds dit jaar krijgen alle jongens en meisjes in het jaar dat ze 10 worden een uitnodiging voor de HPV-vaccinatie. Eerder kregen alleen meisjes een oproep. Maar waarom is een vaccinatie nodig? En hoe zit dat precies met het HPV-virus en de mogelijke gevolgen na een infectie? Het antwoord hierop en meer kreeg je tijdens de Tjongertalk op woensdag 22 juni.

Wat is HPV en waarom vaccineren?
Tijdens de online Tjongertalk vertelden gynaecoloog Margreet Miedema en physician assistant Evelien Adema over het HPV-virus. Waarom worden bijvoorbeeld zowel jongens als meisjes nu uitgenodigd voor een vaccin? Veel ouders twijfelen of ze hun kind laten vaccineren. “We merken dat er veel vragen zijn over dit onderwerp. Bijvoorbeeld van ouders die een oproep hebben gekregen voor de HPV-vaccinatie, maar ook wat een afwijkende uitslag bij een uitstrijkje kan betekenen. Daar willen we graag meer over vertellen”, aldus Evelien Adema.

Tjongertalk terugkijken en presentatie beschikbaar

De handouts van de presentatie download je hier

Hoe vond je deze Tjongertalk?
We zijn benieuwd hoe je deze Tjongertalk hebt ervaren. Wil je daarom een drietal vragen invullen? Dit kan hieronder. Alvast bedankt voor je reactie.

 

Hoe vond jij Tjongertalk?

Welk cijfer geef je Tjongertalk (1-10)?*
Heb je nog opmerkingen of suggesties?
Over welk onderwerp zou jij een Tjongertalk willen?
Vul hier niets in a.u.b.