Gastvrijheid

Gastvrijheid begint al op ons voorterrein. Hier komt u onze gastvrouwen- en heren tegen. Dit team van enthousiaste medewerkers zorgt ervoor dat patiënten en bezoekers de mensgerichte en gastvrije ontvangst krijgen die ze mogen verwachten. U wordt welkom geheten in ons ziekenhuis en krijgt ondersteuning waar nodig, bijvoorbeeld door u te helpen de auto in en uit te stappen of een rolstoel op te halen.

Bezoekers met vragen krijgen direct antwoord en de gastvrouwen- en heren zorgen voor een schoon en gastvrij voorterrein. Zo zien zij toe op het parkeer- en rookbeleid en zorgen ze ervoor dat het terrein netjes blijft. Op deze manier maken zij een bezoek aan ons ziekenhuis voor patiënten en bezoekers zo aangenaam mogelijk. Ze dragen oranje jassen en zijn op werkdagen van 8.00 - 16.30 uur aanwezig.
Onze vrijwilligers zetten zich in voor deze taken: 

Polikliniek / POS (Pré Operatieve Screening)

De gastvrouwen en -heren ontvangen bezoekers; begeleiden hen naar de aanmeldzuilen in de centrale hal en geven, voor zover gewenst assistentie bij de aanmelding. Daarnaast zorgen de vrijwilligers op verzoek voor begeleiding naar de betreffende afdeling of specialist. Ook voor het bellen van taxivervoer of andere vragen staan de vrijwilligers voor u klaar.

Voorafgaand aan een operatie wordt via de Pré Operatieve Screening (POS) gevraagd een aantal vragen te beantwoorden; deze vragenlijst wordt op de computer ingevuld. De vrijwilligers zorgen voor een juiste manier van inloggen op de computer en mocht u dat wensen, helpen zij u met het beantwoorden/invullen van de vragen. De vrijwilligers zijn hier tussen 8.30 - 12.30 uur of 13.00 - 16.30 uur.

Verpleegafdelingen

In de kliniek brengen de gastvrouwen de gestuurde kaartjes aan patiënten. Ook zorgen zij ervoor dat de bloemen er elke dag vers en schoon bijstaan. Maandelijks brengen ze nieuwe tijdschriften en magazines rond.

Onze gastvrouwen schenken koffie bij de bijeenkomsten van Look Good Feel Better en daarnaast nemen ze de tijd voor patiënten die graag een praatje maken tijdens hun opname. De gastvrouwen hebben oog voor de omgeving en houden hierover nauwlettend contact met de werkleider of het ziekenhuispersoneel. De vrijwillgers zijn hier van 10.00 tot 12.00 uur.