Patiëntenportaal Mijntjongerschans

Als patiënt van Tjongerschans heeft u toegang tot het patiëntenportaal Mijntjongerschans. Mijntjongerschans is een beveiligde omgeving waarop alleen u toegang heeft. Hier kunt u:

  • Plannen en bekijken van uw afspraken
  • Veilig een vraag stellen aan uw behandelend arts via e-consult
  • Vragenlijsten thuis alvast invullen 
  • Inzicht in uitslagen (bijv. bloedonderzoek en röntgenonderzoek)
  • Inzicht in de brieven die uw specialist naar uw huisarts of betrokken zorgverlener stuurt
  • Inzicht in uw medicatie (zoals bekend in Tjongerschans)
  • Downloaden van uw dossier naar een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)
  • Aanpassen van uw persoonlijke gegevens

Regel een machtiging
Het is mogelijk om als ouder of voogd toegang te krijgen tot de medische gegevens van uw kind op Mijntjongerschans. U regelt dit met een machtiging die wordt goedgekeurd door de behandelend arts. Ook kunt u als mentor of curator een machtiging regelen voor degene die u vertegenwoordigt. Alle patiënten van 16 jaar of ouder kunnen een vrijwillige machting regelen via DigiD machtigen van de overheid.  

> Hoe regelt u een machtiging?

Inloggen op Mijntjongerschans
Om toegang te krijgen tot uw medische gegevens logt u in met uw DigiD met sms-verificatie of met de DigiD-app. In dit informatieboekje geven we u stap voor stap uitleg over het inloggen met DigiD. Daarnaast kunt u nu ook slim inloggen met een app. U hoeft dan nog maar één keer in te loggen met uw DigiD. Lees hier meer. 
Wilt u alleen een afspraak maken? Dan kunt u ook inloggen met het verwijsnummer dat u van uw huisarts of verloskundige heeft ontvangen. 

Hulp nodig?
Heeft u hulp nodig bij het inloggen, bij het gebruik van het portaal of heeft u vragen? Lees dan eerst de veel gestelde vragen en antwoorden. Komt u er nog steeds niet uit? De medewerkers van de helpdesk helpen u graag. Stuur dan een e-mail naar patientenportaal@tjongerschans.nl

Let op! Als u een afspraak wilt wijzigen of afzeggen belt u altijd met de polikliniek. Dat kan niet via dit e-mailadres.

> Inloggen op Mijntjongerschans