Daghospitaal

Bij bepaalde ingrepen of behandelingen kan worden volstaan met een verblijf van enkele uren tot een dag op een speciaal daarvoor ingerichte verpleegafdeling; het Daghospitaal.

Hoe werkt het?

Nadat u zich heeft gemeld, wacht u in de wachtkamer tot het opnamegesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u ook informatie over het verloop van de dag. Tussen het opnamegesprek en de ingreep zit gemiddeld twee uren. Het is mogelijk dat er één persoon bij u blijft tijdens het opnamegesprek. Hierna gaat de begeleider naar huis of blijft hij of zij wachten in de centrale hal beneden. Op het tijdstip dat u naar de operatiekamer gaat, verzoeken wij u zich om te kleden. Uw kleding gaat in een koffer. U krijgt van ons een ochtendjas en sloffen.

Vervolgens brengen wij u, in de meeste gevallen, lopend naar de operatieafdeling. De operatieafdeling bevindt zich tegenover het Daghospitaal. Na de operatie verblijft u op de verkoever/uitslaapkamer en komt u daarna weer bij ons terug.

Medewerkers

Op onze afdeling werken verpleegkundigen, hotelservice assistenten, stagiaires, medewerkers schoonhouden en een teamleider.

Verlies, diefstal of schade

Neem geen waardevolle spullen en zo weinig mogelijk geld mee. Wij zijn niet aansprakelijk voor beschadiging, verlies of diefstal van uw spullen.

Om mee te nemen naar het ziekenhuis 

  • Uw medicijnen (ook insuline) of medicijnenpaspoort;
  • Gemakkelijke kleding;
  • Brillenkoker, lenzen met toebehoren en/of gebitsbakje indien nodig;
  • Krukken indien nodig.

Telefonisch contact 

U kunt de medewerkers van het Daghospitaal bereiken van 7.00 tot 20.00 uur via telefoonnummer 0513 - 685 434 of via het algemeen telefoonnummer Tjongerschans 0513 - 685 685.

Routenummer

Volg routenummer 54.