Nieuws

Werken op de SEH: geen dag hetzelfde

19 juni 2024

Stijn de Ruiter is alweer vier maanden werkzaam op de Spoedeisende Hulp van Tjongerschans. Stijn weet wat hij wil; eerst de nodige werkervaring opdoen en zich later verder ontwikkelen tot spoedarts.

Eerder heeft hij bij MCL op de afdeling Chirurgie gewerkt. Stijn: “Ik ken daar een paar mensen die van de SEH in Heerenveen naar Leeuwarden zijn gegaan. Zij spraken vol lof over Tjongerschans. Dat in combinatie met het feit dat ik mij graag wilde oriënteren op de Spoedeisende Hulp en in het Noorden wil blijven wonen gaf de doorslag om hier te solliciteren. Ik ben met open armen ontvangen, de sfeer is heel goed hier op SEH. Het is een hecht team en de samenwerking is uitstekend. Ik heb een dynamische job waarbij je ’s ochtends niet weet wat je allemaal op een dag tegen gaat komen. Dat vind ik superleuk en spannend, geen enkele dag is hetzelfde. Dat is ook wat mij enorm aanspreekt. Het past bij mij en is ook wat ik nodig heb.”

Persoonlijke ontwikkeling
Je kunt je op verschillende manieren en veel vlakken ontwikkelen. Je kiest daarin je eigen leerdoelen. Wil je meer weten over de neurologische patiënt dan vestig je daar je aandacht op. Of liever de cardiologische patiënten? Je wordt daarin heel vrij gelaten, maar er is genoeg ruimte om je te ontwikkelen. Stijn: “Ik had bijvoorbeeld al een aantal cursussen gedaan die nodig zijn voor het werken op de SEH. Dat hoefde niet meer gefaciliteerd te worden. Maar de echocursus wilde ik zelf ook graag doen. Hiermee heb ik extra handvatten gekregen om spoedechografie in te zetten bij spoedsituaties, wat van belang is bij de eerste opvang van de patiënt. Onder supervisie van de spoedarts kan ik nu de echo’s maken. Ik ben geregeld aan het oefenen!”

 “Ik moet wel thuis kunnen komen en iets te vertellen hebben. Met deze baan heb ik dat.”