Nieuws

Webinar Kanker in coronatijd

27 januari 2021

Op 4 februari is het Wereldkankerdag. Een dag waarop we ieder jaar stilstaan bij de impact van deze ziekte, waar één op de drie Nederlanders mee te maken krijgt. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor kanker in coronatijd. Het Oncologisch Netwerk Friese Regio (ONF) organiseert op deze dag samen met De Skulp een webinar waarin artsen live vragen behandelen over dit thema.

Deze online bijeenkomst is gratis te volgen via de website van De Skulp en bedoeld voor patiënten en naasten. “Ik merk dat er veel vragen zijn zoals ‘Loop ik extra risico als ik kanker heb gehad?’, of ‘Kun je je laten vaccineren als je onder behandeling bent?’”, vertelt Hiltje de Graaf, internist-oncoloog in het Medisch Centrum Leeuwarden en medisch manager ONF. “Als bij jou de diagnose kanker is gesteld, leef je al in grote onzekerheid. Het coronavirus doet daar nog een schepje bovenop. Daarom vinden wij het erg belangrijk om via dit webinar die onzekerheid waar mogelijk weg te nemen.”

Live vragen stellen

De online bijeenkomst vindt plaats op donderdag 4 februari van 16.00 uur tot 17.30 uur en is gratis toegankelijk. Tijdens de bijeenkomst kunt u via de chatfunctie live vragen stellen aan één van de specialisten.

Programma

16.00 uur Opening door vicevoorzitter ONF Hendina de Jong
16.10 uur Presentatie door voorzitter De Skulp Froukje Nijholt
16.20 uur

Thema: Zorg op afstand tijdens corona
Radiotherapeut Marianne de Jong en psycholoog Josta Hofstee beantwoorden uw vragen hierover

16.40 uur

Thema: Uitgestelde zorg door corona
Behandeld door Chirurg Daniël Hess en uroloog Christian Koolenbrander

17.00 uur

Thema: Vaccinaties corona
Door internist-oncoloog Hiltje de Graaf en longarts Bennie Reitsma

17.20 uur Samenvatting en afsluiting door Hendina de Jong
17.30 uur Einde webinar

  

Voor meer informatie over het programma en alle specialisten kijkt u op de website van De Skulp. Aanmelden voor dit webinar is niet nodig. Wel kunt u vooraf uw vragen stellen via het formulier op deze pagina.

Goede samenwerking, juist in coronatijd

Het Oncologisch Netwerk Friese regio is een netwerk van oncologische samenwerking van Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord, het Medisch Centrum Leeuwarden, ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten, ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen, het Radiotherapeutisch Instituut Friesland en Pathologie Friesland. De Friese ziekenhuizen en De Skulp (centrum voor leven met kanker) weten elkaar goed te vinden en werken steeds meer met elkaar samen. De vier Friese ziekenhuizen werken al langer samen in het Friese Regio Oncologisch en Hemato Oncologisch Netwerk (FROHON). Samen ontwikkelen zij een breed oncologisch netwerk (ONF). Dit netwerk wil alle betrokken medisch specialisten ondersteunen bij het realiseren van goede toekomstbestendige oncologische zorg in Friesland. Het netwerk stelt het patiëntbelang centraal: kwaliteit en samenhang van de zorg worden geborgd, ongeacht het entreepunt van de patiënt. Uitgangspunt voor de zorgverlening is: dichtbij als het kan, centraal als het moet. Zorg wordt op een hoger niveau gebracht door de samenwerking. Iedere patiënt krijgt dezelfde zorg op maat.