Nieuws

Samen Beslissen met keuzehulpen van PatientPlus

3 juli 2023

PatientPlus heeft voor veel diagnoses een keuzehulp beschikbaar gesteld. Deze keuzehulp geeft inzicht in de opties en keuzes voor de behandeling van een patiënt. Waardevolle informatie, want op die manier kan de patiënt beter meebeslissen over de eigen behandeling. Van dit samen beslissen is Tjongerschans een groot voorstander, het gaat immers om de patiënt. Daarom gaan we met steeds meer keuzehulpen werken; vanaf deze week ook op de poliklinieken Gynaecologie en Neurologie.

In 2019 zijn we met de keuzehulpen liesbreuk en galsteenlijden gestart op de polikliniek chirurgie. In maart van dit jaar is daar op de polikliniek KNO keelamandelen voor volwassenen bij gekomen. Deze week starten de poliklinieken Gynaecologie en Neurologie op het gebied van baring na sectio en carpaletunnelsyndroom. Een consult begint op deze poliklinieken met de ingevulde keuzehulp. Hierin komen de voorkeuren van de patiënt en de kennis van de arts samen. De keuzehulp is daarmee een mooi hulpmiddel om een goed gesprek te voeren en de juiste keuzes in samenspraak met de patiënt te maken.

Meer keuzehulpen in 2023
In de loop van dit jaar worden de volgende keuzehulpen ook nog in gebruik genomen:

  • hevig menstrueel bloedverlies bij de gynaecologie
  • lage rughernia bij de neurologen
  • keelamandelen en buisje bij kinderen
  • verdoving bij de anesthesiologie
  • polsfractuur bij de chirurgie

Tjongerschans zet de keuzehulpen uit via een koppeling in het Elektronisch Patiëntendossier (EPD). De veranderingen in keuzehulpen moeten ook getest worden. Tjongerschans is het officiële testziekenhuis voor PatientPlus. Een mooi compliment voor ons functioneel applicatiebeheer en de medewerkers die met de keuzehulpen werken.