Nieuws

Polikliniek Steenwijk weer open

20 januari 2021

Na een grondige verbouwing zijn deze week de deuren van onze polikliniek in Steenwijk weer geopend. In het pand van Zorggroep Oude en Nieuwe Land aan de Meester Zigher Ter Steghestraat in Steenwijk is er vanuit de specialismes Gynaecologie en KNO wekelijks een poliklinisch spreekuur voor patiënten uit de regio Steenwijk. Tijdens de verbouwing is er een eigen ingang en parkeerterrein gerealiseerd voor de bezoekers van Tjongerschans en verloskundigenpraktijk Steenwijk, die ook naar het pand is verhuisd. De polikliniek beschikt over een volledig gemoderniseerde onderzoekskamer die door meerdere specialismen te gebruiken is, maar ook een ruime wachtruimte en een spreekkamer.

Kleinschalig en prettige sfeer
Eén van de specialisten die werkzaam is op de polikliniek is gynaecoloog Nienke Folkeringa. “Samen met gynaecoloog Gerda Zeeman houden wij elke woensdagmiddag spreekuur in Steenwijk. Bijna alle patiënten kunnen we er zien voor poliklinische zorg. Bijvoorbeeld zwangerschapscontroles of voor gynaecologische problematiek. Alleen patiënten met vruchtbaarheidsproblematiek kunnen niet in Steenwijk terecht, zij worden in Heerenveen gezien. Voordeel van deze polikliniek is dat het kleinschalig is en dat geeft een prettige sfeer. En het is natuurlijk fijn dat als je in de regio Steenwijk woont je bepaalde zorg dichtbij huis kunt krijgen.”

Keel-, neus- en oorklachten
Ook als je gezien moet worden door een KNO-arts vanwege problemen aan keel, neus of oren kun je in Steenwijk terecht. KNO-arts Lex Helder is elke donderdagochtend in Steenwijk voor een poliklinisch spreekuur. “We bieden in Steenwijk de vertrouwde volledige KNO-poliklinische zorg met uitzondering van audiometrie (gehooronderzoek) en uitgebreid stembandonderzoek. Daarnaast gaan patiënten voor radiologie en bloedonderzoek nog steeds naar Heerenveen. Ik zie al veel patiënten uit de regio Steenwijk en door dichterbij te zijn is de service die we bieden veel hoger.”

Virtuele tour
Door de heropening van de polikliniek biedt Tjongerschans patiënten uit de regio Steenwijk de mogelijkheid om een bezoek aan de polikliniek dichterbij huis te plannen. Naast gynaecologie en KNO komen er mogelijk op termijn meer specialismes naar deze polikliniek. Benieuwd naar de vernieuwde polikliniek in Steenwijk? Door de coronapandemie is er geen opening of open huis, maar een kijkje nemen is virtueel wel mogelijk. Bekijk deze virtuele tour: