Nieuw in Tjongerschans

26 oktober 2022

Regelmatig starten nieuwe medisch specialisten in ons ziekenhuis. Wie zijn ze, wat doen ze en waarom kiezen ze voor Tjongerschans? In augustus is Elise Kropman bij ons begonnen als anesthesioloog en pijnspecialist. 

Elise heeft in het UMC Utrecht en de bijbehorende ziekenhuizen haar opleiding tot anesthesioloog-pijnspecialist gevolgd. Daarna heeft ze een jaar gewerkt bij het Diakonessenhuis Utrecht en Zeist. Tijdens haar opleiding en eerste baan heeft ze ondervonden wat voor ziekenhuis bij haar past. “Ik werk graag in een perifeer ziekenhuis. Niet al te groot, waar iedereen elkaar kent en waar je korte lijnen hebt.” En toen kwam de kans voorbij om bij Tjongerschans te werken. “Tjongerschans heeft een hele welkome cultuur. Dat past bij mij.”  Nu reist ze nog op en neer vanuit het midden van het land, maar Elise wil met haar gezin ook naar Friesland verhuizen.


“Tjongerschans heeft een hele welkome cultuur.
Dat past bij mij.”

 “Goede zorg betekent dat we natuurlijk goed zorgen voor de mensen die ziek zijn. Maar ook goed voor onszelf zorgen als collega’s onder elkaar. Immers, als je niet goed voor jezelf zorgt kun je ook niet voor anderen zorgen. Je moet het met elkaar doen.”

De helft van de tijd is Elise in Sportstad te vinden op de polikliniek Pijngeneeskunde. “Patiënten gaan bij pijngeneeskunde een ander traject in. De problematiek is van invloed op het hele leven van de patiënt en dat neem je mee. Je hebt intensiever contact.” De andere helft van de tijd werkt ze op de afdeling Anesthesiologie op de hoofdlocatie in Heerenveen. “Anesthesie is een prachtig vak. Je kunt de patiënt heel wezenlijk helpen. Je maakt het mogelijk dat een patiënt een behandeling veilig ondergaat en er niks van voelt. Het mooiste is als mensen zeggen dat ze gewoon lekker hebben geslapen.”


Foto: Elise Kropman is in augustus gestart als anesthesioloog en pijnspecialist in Tjongerschans.