Nieuws

Maak kennis met Niels de Vries

5 juni 2023

Op 1 maart is oogarts Niels de Vries gestart in ziekenhuis Tjongerschans. Niels volgde zijn geneeskundeopleiding in Rotterdam. In het Maastricht UMC+ vond zijn specialisatie tot oogarts plaats, waar hij later tien jaar staflid is geweest. Voordat Niels bij Tjongerschans terechtkwam, heeft hij ook nog een periode in Duitsland en Oostenrijk gewoond en gewerkt.

“De reden om met mijn vrouw naar Oostenrijk te verhuizen is, omdat ik het een heel mooi land vind met haar vele bergen en meren. Toen ons kind leerplichtig werd hebben we besloten weer naar Nederland te verhuizen.”

"Goede zorg betekent voor mij dat afdelingen vrijheid hebben om zaken te organiseren."

 

Niels had al een tijd contact met de maatschap in Tjongerschans. “Er heerst een goede chemie in de vakgroep. Dat was voor mij de hoofdreden om bij Tjongerschans te komen werken. Ik ervaar Tjongerschans ook in brede zin als een fijn ziekenhuis. Het klinkt wellicht cliché maar de korte lijnen zijn heel prettig. Als je de telefoon pakt, krijg je een neuroloog aan de lijn om mee te overleggen. Ik heb in grote ziekenhuizen gewerkt waar dat niet vanzelfsprekend is. Mijn interessegebieden zijn de ooglidchirurgie en de cataractchirurgie. Ik vind het bewonderingswaardig dat in Tjongerschans de traanwegchirurgie zo goed georganiseerd is. Met collega Van der Steenstraten van KNO, collega Elsen van radiologie en collega Mansour van oogheelkunde is op dat gebied veel expertise in huis en is er een heel sterke vakgroepoverschrijdende samenwerking opgezet.

Goede zorg betekent voor mij dat afdelingen vrijheid hebben om zaken te organiseren. Dat levert goede kwaliteit zorg, met als eindresultaat tevreden patiënten. En daar doe je het uiteindelijk voor.”