Nieuws

Kijkoperatie schouder nu ook op locatie Sportstad

15 maart 2023

Inwoners van Friesland en omgeving kunnen voor een kijkoperatie in de schouder nu ook terecht op locatie Sportstad in Heerenveen van Tjongerschans. Patiënten van Tjongerschans en MCL kunnen hier gebruik van maken. Deze zorgverplaatsing zorgt voor een efficiënte werkwijze en is een goede ontwikkeling in ons streven naar korte wachttijden voor patiënten.

De locatie Sportstad van Tjongerschans is er voor mensen met orthopedische- of mobiliteitsproblemen. Sinds 2019 worden op het operatiecomplex van Sportstad voornamelijk kijkoperaties aan de knie verricht. Daar is nu de schouder bijgekomen. Bij een kijkoperatie van de schouder kan een orthopedisch chirurg naast diagnostiek ook een behandeling uitvoeren.

Locatie Sportstad is onderdeel van ziekenhuis Tjongerschans. Het bestaat uit een polikliniek Orthopedie – genaamd Orthoradius – en de polikliniek Pijngeneeskunde. Daarnaast is er beschikking over radiologiefaciliteiten zoals MRI en röntgen en is er een OK-complex. Het OK-complex bestaat uit twee operatiekamers, een holding, verkoever en daghospitaal.