Nieuws

Kennismaken met Floris Meijer

15 november 2023

Floris Meijer is radioloog. 9 jaar geleden begon hij zijn carrière in Denemarken. Begin dit jaar besloot hij terug te gaan naar Nederland door te solliciteren bij Tjongerschans. Een win win-situatie, vindt Floris: “Een fijne baan én een mooie, nieuwe woonplaats.”

“Toen ik afstudeerde was er veel werkloosheid onder radiologen in Nederland. Dus toen er een vacature in Denemarken voorbij kwam, dacht ik “waarom niet?”. Uiteindelijk heb ik 9 jaar in Denemarken gewerkt, iedere drie jaar op een andere plek.” Toch bleef ik altijd wel aan Nederland denken. “Ik kom oorspronkelijk uit het Noorden van Nederland, en wilde ook graag terug naar het Noorden. De vacature bij Tjongerschans sprak me daarom gelijk aan: een mooie woonplaats als Heerenveen én een baan in Nederland.”

Efficiënt werken
Floris zijn eerste indruk van zijn werk bij Tjongerschans is goed, ondanks de verschillen met Denemarken. “Daar had ik kortere werkdagen, tot 15.00 uur. Hier werken we langer en ligt het aantal te beoordelen onderzoeken per dag hoger. Toch voelt de werkdruk minder. Dat komt door een goede collegiale werksfeer en korte lijnen met collega’s.”

Een kijkje in het lichaam
Een radioloog houdt zich bezig met het complete menselijke lichaam en dat is precies wat Floris zo aanspreekt aan het vak. “In de medische wereld focus je je al gauw op één specialisme, maar als radioloog ben je met uiteenlopende delen van het hele menselijke lichaam bezig. De variatie houdt mij scherp,” zegt Floris. “Maar ook de manier waarop we naar het lichaam kijken fascineert me. Je neemt een kijkje ín het lichaam door middel van röntgenstralen, magnetisme en geluidsgolven. Je ziet mensen op een heel andere manier. Dat blijft erg gaaf.”

Daarom raakt goede zorg mij
“Het mooiste aan mijn vak vind ik het zoeken naar de juiste diagnose,” vertelt Floris. “De juiste diagnose helpt mensen een heel stuk op weg naar oplossingen, waardoor ze hopelijk beter door het leven kunnen. Daarom raakt goede zorg mij.”

Ik zeg nooit, nooit
Op de vraag of Floris nu definitief in Nederland blijft, heeft hij geen antwoord. “Ik ga ervaren hoe ik het vind om hier te werken. Een jaar geleden had ik ook niet gedacht nu weer terug te zijn in Nederland. Ik zeg in ieder geval nooit, nooit.”