Nieuws

Informatie in veilige handen bij Tjongerschans

29 november 2022

Ziekenhuis Tjongerschans heeft de NEN 7510 certificering behaald. Dit betekent dat het ziekenhuis onafhankelijk is beoordeeld en voldoet aan de wettelijke bepalingen voor het veilig omgaan met informatie van medewerkers, patiënten en derden.

In de zorg wordt steeds meer gebruik gemaakt van digitale middelen voor opslag en uitwisseling van gegevens. Patiënten kunnen bijvoorbeeld steeds meer gegevens inzien via Mijntjongerschans en ook medewerkers kunnen via de digitale weg sneller beschikken over de benodigde informatie om daarmee de juiste zorg te bieden. Tjongerschans vindt het belangrijk dat patiënten erop kunnen vertrouwen dat er zorgvuldig met hun gegevens wordt omgegaan.

Prestatie
Met het certificaat voor de NEN 7510 laten we zien dat we er alles aan doen om dit te waarborgen. Bestuurder Jan Martin Wijnsma: “Medewerkers, patiënten en derden moeten er op kunnen vertrouwen dat er veilig, professioneel en verantwoord wordt omgegaan met informatie. Met dit certificaat tonen we aan dat we hier binnen Tjongerschans aandacht voor hebben en houden. Het is een prestatie waar we trots op mogen zijn.”

Over NEN 7510
De NEN 7510 is een landelijke norm voor informatiebeveiliging in de zorg. De NEN 7510 certificering toont aan dat een organisatie haar informatiebeveiliging goed op orde heeft en dat er op een veilige, vertrouwelijke, en adequate manier met informatie wordt omgegaan. Om de certificering te verkrijgen wordt een uitgebreid auditproces doorlopen, waarbij diverse functionarissen en medewerkers worden bevraagd en waarbij er verschillende afdelingen en locaties van het ziekenhuis worden bezocht.

Op de foto: Selma Brouwer, functionaris gegevensbescherming, Emmo Koetje, Chief Information Security Officer en Jan Martin Wijnsma, bestuurder.