Nieuws

Gezonde leefstijl, gezonde lever

20 oktober 2022

Dinsdag 25 oktober van 10.00 tot 12.00 uur vind je in de centrale hal een ‘levereiland’. Een initiatief vanuit het specialisme Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) om aandacht te vragen voor een gezonde leefstijl. Kom je ook een kijkje nemen?

LeverStijl
Dinsdag 25 oktober wordt het levereiland uitgerold in de centrale hal. Het is een onderdeel van LeverStijl, een leefstijlcampagne met de focus op de lever, leververvetting en gedragsverandering. Aanleiding voor deze campagne is de voorspelde stijging van het aantal mensen met leververvetting. “Naar schatting heeft 1 op de 5 Nederlanders nu al een vette lever. Alleen weten veel mensen dat niet; klachten openbaren zich pas in een laat stadium. Als je er op tijd bij bent, kan dat voorkomen worden”, vertelt PA Monique Noordman.

Gezondere lever
De campagne LeverStijl informeert en beweegt mensen om het tij te keren voordat het te laat is. Rondom het eiland worden vragen beantwoord, adviezen gegeven door experts en hoor en zie je allerlei interessante weetjes en tips om toe te werken naar een gezondere lever en daarmee een gezonder leven.

Kom je ook langs?
Wanneer: dinsdag 25 oktober van 10.00 tot 12.00 uur
Waar: centrale hal van het ziekenhuis

“Naar schatting heeft 1 op de 5 Nederlanders nu al een vette lever. Alleen weten veel mensen dat niet; klachten openbaren zich pas in een laat stadium. Als je er op tijd bij bent, kan dat voorkomen worden."

Monique Noordman, phycisian assistant MDL