Nieuws

Friese zorgverleners lopen voor oncologische zorg

20 april 2023

Op zondag 23 april 2023 organiseert het Oncologisch Netwerk Friesland (ONF) de tweede ONF Zorg voor kanker Sponsorloop. Friese zorgmedewerkers gaan in een estafetteloop langs alle Friese instellingen die betrokken zijn bij de zorg voor kankerpatiënten. De lopers, en vooral de sponsors van de loop, ondersteunen zo extra’s in de zorg voor oncologische patiënten.

Doel: hulp aan mensen met kanker in Oekraïne
De opbrengst van de loop van dit jaar gaat naar zorghulpmiddelen en medische middelen voor mensen met kanker in Oekraïne. Initiatiefnemer Hiltje de Graaf, internist-oncoloog en medisch manager van ONF: “De situatie in Oekraïne is verschrikkelijk. Doordat talloze ziekenhuizen gebombardeerd zijn sinds het begin van de oorlog zijn de Oekraïense kankerpatiënten in medische nood. Met het sponsorgeld kunnen wij als ONF een bijdrage leveren om aan deze patiënten de kritieke medische zorg te kunnen blijven leveren in deze afschuwelijke en onzekere tijd.”

Route langs alle samenwerkende organisaties
De estafetteloop van 118 kilometer door de provincie Friesland start om 7.00 uur ’s ochtends bij Pathologie Friesland in Leeuwarden. Van daaruit lopen de zorgverleners in wisselende groepjes langs ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten (aankomst 10.15 uur), ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen (aankomst 13.10 uur) en het ziekenhuis van Antonius in Sneek (aankomst 16.10 uur) terug naar Leeuwarden langs het MCL (aankomst 18.55 uur) naar de finish bij het RIF om 19.00 uur.

De vier Friese ziekenhuizen, Pathologie Friesland en Radiotherapeutisch Instituut Friesland (RIF) zijn aangesloten bij het ONF. Vanuit elke organisatie lopen of fietsen er één of meer zorgmedewerkers de sponsorloop. Meer informatie over de loop en doneren is te vinden op de website van ONF

Opbrengst 2022: VR-brillen in gebruik
Vorig jaar zijn er met het opgehaalde bedrag VR-brillen aangeschaft voor de oncologische patiënten in de vier Friese ziekenhuizen. Daarmee kunnen patiënten tijdens hun behandeling of verblijf in het ziekenhuis in een virtuele wereld van hun eigen keuze stappen en zo hun pijn of zorgen even vergeten.

Over het ONF
Het ONF is een samenwerkingsverband van de Friese ziekenhuizen Tjongerschans, MCL, Nij Smellinghe en Antonius, Pathologie Friesland en het Radiotherapeutisch Instituut Friesland. Het ONF wil alle betrokken medisch specialisten ondersteunen bij het realiseren van goede toekomstbestendige oncologische zorg in Friesland. Meer informatie: www.oncologischnetwerkfriesland.nl

Doneren kan via deze qr-code: