Unieke zomerstage in Tjongerschans

8 mei 2024Tjongerschans is momenteel het enige ziekenhuis in de regio dat een zomerstage aanbiedt aan mbo-verpleegkundige studenten. Begin april zijn de eerste vijf enthousiaste en gemotiveerde derdejaars studenten van Firda uit Sneek begonnen en de stage duurt tot 1 september.

Er is een grote vraag naar ziekenhuisstages, maar helaas kunnen we niet alle studenten een plek bieden. Daarom is dit nieuwe initiatief voor een zomerstage gecreëerd. Hiermee bieden we meer studenten de kans om werkervaring in ons ziekenhuis op te doen. Tijdens de stage verlenen twee studenten zelfstandig, onder supervisie van de werkbegeleider, de totale zorg aan vier tot zes patiënten met wisselende complexiteit.

Extra
De stageplekken zijn extra bovenop de reguliere stageplekken. Dankzij de inzet van praktijkopleiders, werkbegeleiders en leidinggevenden is het mogelijk om deze zomerstage aan te bieden. Dit kon mede mogelijk worden gemaakt doordat sommige afdelingen actief bezig zijn met leerteams. Samen met een aantal praktijkopleiders van afdelingen is dit concept van zomerstage uitgedacht. De stageplekken zijn gecreëerd op de afdelingen Chirurgie, Geriatrie, Neurologie, de Behandelafdeling en het Daghospitaal.

Via school konden de studenten hun voorkeur voor een bepaalde afdeling geven. Daarna zijn er gesprekken gevoerd om een geschikte match te maken tussen student en werkplek.