Eerste medewerker Tjongerschans gevaccineerd

8 januari 2021

Marijke van der Molen, IC-verpleegkundige, was vrijdagochtend in Tjongerschans de eerste medewerker die het vaccin tegen het coronavirus kreeg ingeënt.

Marijke is opgelucht dat ze eindelijk de vaccinatie mocht ontvangen. “Ik ben blij dat we nu eindelijk wat kunnen doen om dit grillige virus te voorkomen in plaats van de akelige gevolgen te bestrijden. Als je bij ons op de IC werkt en je ziet de patiënten, dan zie je hoe dit virus huishoudt. Je kunt er niets van zeggen hoe erg het virus je te pakken krijgt. Het is heel willekeurig; we zien jonge mensen, oudere mensen, sportieve en fitte mensen en mensen met een verminderde weerstand. Het kan echt iedereen overkomen.”
 
Marijke doet er zelf alles aan om te voorkomen dat ze ziek wordt: “Deze vaccinatie is daar onderdeel van. Op deze manier krijgen we de controle weer terug en kunnen we langzaamaan ons normale leven weer hervatten. Ik zou zeggen, laat je vaccineren. Als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor een ander.”

Foto: Ook in Tjongerschans is het vaccineren begonnen. Marijke van der Molen, IC-verpleegkundige, was de eerste medewerker die het vaccin tegen het coronavirus kreeg ingeënt.