Nieuw in Tjongerschans

2 april 2021

Regelmatig starten nieuwe medisch specialisten in Tjongerschans. Op 1 maart is Léontine Bruinsma begonnen als klinisch psycholoog op de afdeling Medische Psychologie. Léontine werkte hiervoor 12 jaar in de geestelijke gezondheidszorg met kinderen en jeugd en kiest nu voor de dynamiek van een regionaal ziekenhuis.

“In de ggz ben ik begonnen als orthopedagoog. Daar richtte ik mij op de diagnostiek en behandeling van kinderen binnen de context van het gezin en het onderwijs. Na de GZ-opleiding voor kinderen en jongeren, heb ik binnen de kind-, jeugd- en volwassenen ggz de opleiding tot klinisch psycholoog en psychotherapeut gevolgd. Ik merkte dat de medische psychologie me trok. De samenhang tussen het lichamelijke en het psychische en dit integraal benaderen vind ik erg interessant. Daardoor sprak de functie in Tjongerschans mij aan.”

In de korte tijd dat Léontine nu in Tjongerschans werkzaam is, heeft ze al een goede indruk van haar werk en de mensen gekregen. “Ik voel me erg welkom en er heerst een fijne sfeer. In deze functie zie ik zowel kinderen als volwassenen met uiteenlopende vragen. Ik help ze bijvoorbeeld om te gaan met hun (chronische) ziekte of de verwerking van een trauma. En we bieden ook psychosociale hulp aan de collega’s die in deze periode steun nodig hebben door de hoge werkdruk of de dingen die ze meemaken. Echt contact maken met de patiënten, dat is voor mij belangrijk. En dan samen puzzelen voor de beste behandeling, zodat iemand weer meer plezier ervaart en de kwaliteit van leven toeneemt. Dat is voor mij waar het om gaat.”