Begrijpelijke informatie over borstkanker

14 oktober 2020

Eén op de zeven vrouwen in Nederland krijgt te maken met borstkanker. De diagnose borstkanker brengt veel onzekerheid met zich mee. Je komt vaak voor lastige beslissingen te staan en er komt veel op je af. Samen met artsen en je naasten wil je het beste behandelplan kiezen.

Sinds 1 oktober – de start van borstkankermaand  -  lichten wij patiënten met deze diagnose voor met Divi’s van Indiveo.  Met beeldende informatie over borstkanker biedt Indiveo begrijpelijke patiënteninformatie. Door middel van animaties worden behandelingen zoals operaties en hormonale therapie uitgelegd. Daarnaast bevat elke Divi ook ruimte voor links naar betrouwbare informatie over borstkanker. Patiënten kunnen deze informatie rustig thuis bekijken en bijvoorbeeld ook samen met de partner of andere naasten.

In de beeldverhalen wordt aandacht besteed aan de anatomie van het menselijk lichaam en de verschillende handelingen die plaatsvinden in het ziekenhuis. Met deze informatie, die elke patiënt op maat krijgt aangereikt, weet je welke handelingen plaats gaan vinden en hoe je je hier het beste op kunt voorbereiden.