Gul gebaar in de decembermaand

2 december 2020

Normaal gesproken vindt ieder jaar in november het spelersbezoek van sc Heerenveen aan ziekenhuis Tjongerschans plaats. Staf en spelers helpen dan met eten uitdelen aan de patiënten in het ziekenhuis. Een leuk moment voor alle patiënten. Helaas kon net als veel activiteiten het spelersbezoek dit jaar niet doorgaan.

Voor de kinderen die opgenomen zijn in het ziekenhuis wilden speler Jean Paul van Hecke en sc Heerenveen toch wat doen. Daarom bracht Jean Paul woensdagmiddag een grote hoeveelheid, inmiddels beroemde, sc Heerenveen KiKa-beren naar het ziekenhuis. Daarnaast nam hij nieuwe dekbedden mee voor in de speciale sc Heerenveenkamer op de kinderafdeling.

Hiske en Renée, pedagogisch medewerkers, namen de dekbedden en de beren namens de kinderafdeling in ontvangst. Hiske: “de kinderen op onze afdeling worden altijd heel blij van dit soort cadeaus. In het ziekenhuis opgenomen zijn is nooit leuk, maar op deze manier wordt het een stuk prettiger.”

sc Heerenveen en ziekenhuis Tjongerschans zijn al jaren maatschappelijk en sportief partner van elkaar. Naast de sc Heerenveenkamer op de kinderafdeling is er in de speciaal ingerichte Abe Lenstrazaal voor patiënten de mogelijkheid om de wedstrijden van sc Heerenveen te kijken.