Tjongerschans ondersteunt Mini-Teddy Bear Hospital

Woensdag 16 mei doneerde Tjongerschans materiaal aan IFMSA-Groningen ter ondersteuning van het project Mini-Teddy Bear Hospital. Drie geneeskundestudenten aan de RuG die aangesloten zijn bij de organisatie, namen de dozen in ontvangst. Het materiaal bestaat onder andere uit handschoenen, pleisters en maskers. Met deze spullen kunnen kinderen hun zieke beren beter maken.

IFMSA-Groningen

IFMSA-Groningen maakt deel uit van de International Federation of Medical Students Associations–The Netherlands (IFMSA-NL), een organisatie van geneeskundestudenten die op alle medische faculteiten in Nederland vertegenwoordigd is. Via IFMSA-NL zetten studenten zich in voor het verbeteren en onder de aandacht brengen van Global Health.

Mini-Teddy Bear Hospital (Mini-TBH)

De afgelopen maanden is IFMSA-Groningen druk bezig geweest om Mini-TBH op te zetten in Friesland, Groningen en Drenthe. Mini-THB is een rollenspel waarbij kinderen in de rol van arts kruipen om hun zieke beren beter te maken. Het project richt zich op kinderen van 4 tot 8 jaar die speciaal onderwijs volgen of op een school in een asielzoekerscentrum zitten.

Doel van het project is dat studenten op spelende wijze de angst van kinderen voor ziekenhuizen, dokters en het ziekzijn wegnemen. Tegelijkertijd wil de organisatie de kinderen een leuke tijd bezorgen en krijgen studenten de kans om hun communicatieve vaardigheden richting deze groep kinderen te verbeteren.

Ton Niens, coördinator medische hulpmiddelen, en Daan van den Broek, hoofd communicatie & marketing, overhandigden de dozen aan de studenten. De geneeskundestudenten zijn erg blij met de spullen. Na de zomer starten zij hun project op scholen in de noordelijke provincies. In sommige andere delen van het land loopt het project al. Wil je meer weten over het project of de organisatie? Kijk dan op https://ifmsa.nl/