Tjongerschans breidt spreekuur gynaecologie uit naar Meppel

Zwangere vrouwen uit Meppel en omliggende dorpen kunnen voortaan voor hun afspraak met een gynaecoloog van ziekenhuis Tjongerschans terecht in Meppel. Vanaf 25 april houdt één van de gynaecologen om de week op donderdagmiddag spreekuur in Het Verloskundig Centrum Meppel en de Wolden in Meppel.

Op het spreekuur zijn zwangere vrouwen welkom die om medische redenen door een gynaecoloog worden begeleid. In overleg kunnen ook andere gynaecologische patiënten gebruik maken van dit spreekuur. De uitbreiding vloeit voort uit het feit dat Tjongerschans steeds meer patiënten uit de regio Meppel ziet en daardoor de reistijd voor patiënten korter wil maken. Ook kiezen zwangere vrouwen bij een ziekenhuisbevalling vaker voor een bevalling in Tjongerschans. De gynaecologen Margreet Miedema, Anja Kroese en Gerda Zeeman zijn afwisselend aanwezig tijdens het spreekuur in Meppel.


Samenwerking

Zorg voor moeder en kind is een belangrijke pijler van ziekenhuis Tjongerschans. Het Centrum Vrouw, Moeder en Kind werkt nauw samen met verloskundigen en kraamzorgorganisaties in de regio. De uitbreiding van het spreekuur bewijst ook de goede samenwerking met de verloskundigen van Het Verloskundig Centrum Meppel en de Wolden. Verloskundige Nelleke Gosker: ‘Als verloskundig centrum zijn we erg blij met deze uitbreiding. Zo kunnen we zwangere vrouwen volledige begeleiding bieden tijdens hun zwangerschap dichtbij huis’.

Warme overdracht

De samenwerking van Tjongerschans met verloskundigen en kraamzorgorganisaties wordt gekenmerkt door een ‘warme overdracht’. Ouders ervaren de heldere afspraken en soepele samenwerking waardoor de aanloop naar, de bevalling zelf en de nazorg soepel in elkaar overlopen. Door de warme overdracht wordt continuïteit van de zorg geborgd.