Samen sterk voor de zorg van morgen

Om nu en in de toekomst de beste zorg te leveren aan iedereen in Nederland, is integrale zorg rondom de patiënt, binnen een regionaal netwerk van zorg- en welzijn, noodzakelijk. 28 regionale ziekenhuizen, waaronder ziekenhuis Tjongerschans, lanceren hun nieuwe strategische koers ‘van ziekenhuis naar gezondheidsorganisatie’. Minister Bruins nam de strategisch koers van de regionale ziekenhuizen, verenigd in de SAZ (Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen) op donderdagochtend 4 april in ontvangst.

 

Als je aan mensen de vraag stelt wat het belangrijkste in hun leven is, zal ‘mijn gezondheid’ het meest voorkomende antwoord zijn. Het is belangrijk dat je voor zorg dichtbij terecht kunt op het moment dat je het nodig hebt. Daarom moeten we de gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk en beschikbaar houden. Nu en in de toekomst. Daarvoor moeten we de zorg wel anders organiseren. 28 regionale ziekenhuizen, waaronder Ziekenhuis Tjongerschans, nemen daarin het voortouw. Zij richten zich niet alleen op behandelen, maar helpen ook om klachten te voorkomen en om de kwaliteit van leven te vergroten.

 

Integrale aanpak de beste en meest betaalbare optie
Tachtig procent van de ziekenhuiszorg is algemene ziekenhuiszorg. De integrale aanpak van de regionale ziekenhuizen is juist voor die zorg de beste en meest betaalbare optie. Bij het regionale ziekenhuis zit de meeste ervaring en de zorgprofessionals hebben korte lijnen met de huisartsen en andere zorgverleners in de regio. En voor meer gespecialiseerde zorg werken regionale ziekenhuizen samen met topklinische en/of academische ziekenhuizen, zoals bijvoorbeeld het MCL en het UMC Groningen.  

 

Verankerd in de regio
De SAZ ziekenhuizen zijn bij uitstek in staat integrale zorg te bieden, samen met de andere (zorg)aanbieders in het netwerk, op de juiste plek. Ze zijn verweven met en verankerd in de regio. Zij kennen de bewoners, de lokale en sociale structuren, werken nauw samen met de huisartsen, verpleeg- en verzorgingstehuizen, thuiszorg en andere regionale zorgverleners. Op basis hiervan kunnen ze de juiste zorg en hulp organiseren en mobiliseren. Dàt is de kracht van de SAZ ziekenhuizen.

 

De hele strategische koers van de SAZ is te lezen op www.saz-ziekenhuizen.nl.

 

Contact
Ziekenhuis Tjongerschans Thialfweg 44
8441 PW Heerenveen
0513 - 685 685
Polikliniek Lemmer Van Rijgersmapark 1
8531 JA Lemmer
0514 - 568 200
Orthoradius, locatie Sportstad Abe Lenstraboulevard 23B
8448 JA Heerenveen
0513 - 685 335
Polikliniek Steenwijk Mr. Zigher ter Steghestraat 9
8331 KG Steenwijk
0513 - 685 245
De Werf Sluisdijk 30
8501 BZ Joure
0513 - 685 685