Douwe Jan Rienstra

Goede zorg raakt mij… als ik zowel de patiënt als de zorgprofessional optimaal (digitaal) kan ondersteunen in het zorgproces.

'Mijn naam is Douwe Jan Rienstra, ik ben 31 jaar en werk sinds 2012 in ziekenhuis Tjongerschans. Maatschappelijke betrokkenheid. Dat is voor mij wat werken in een ziekenhuis aantrekkelijk maakt. Als teamleider functioneel applicatiebeheer houd ik mij samen met mijn team bezig met het inrichten, onderhouden en doorontwikkelen van het elektronisch patiëntendossier. Ook al sta je in deze functie niet letterlijk aan het bed, je levert een bijdrage aan het welzijn van de patiënt. Dankzij de digitalisering krijgen patiënten steeds meer regie over hun zorgproces. Van het aanmelden voor een afspraak in het ziekenhuis, tot het inkijken van uitslagen in Mijntjongerschans. Ik vind het mooi om er aan te kunnen bijdragen dat deze processen zo soepel mogelijk verlopen.'

Onze mensen

Elke dag zetten onze medewerkers zich in om onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Zij zijn zichtbaar en onzichtbaar aanwezig om Tjongerschans een veilige en betrouwbare plek te laten zijn. Want goede zorg raakt ook onze medewerkers. 

Lees meer verhalen