MCL en Tjongerschans willen fuseren

'Samen kunnen we de uitdagingen beter aan'


Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) en Ziekenhuis Tjongerschans zijn van plan om te fuseren op 1 januari 2025. De komende periode werken we de fusieplannen verder uit, leidend tot een voorgenomen fusiebesluit dat wordt voorgelegd aan de medezeggenschapsorganen van MCL en Tjongerschans.

We zetten deze stap om de zorg in de regio te versterken. Door onze krachten te bundelen maken we ons sterker om de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van medisch specialistische zorg te behouden. Na de fusie zijn we één ziekenhuis op twee locaties: Heerenveen en Leeuwarden. Onderstaande animatievideo legt uit waarom beide ziekenhuizen fuseren.

Bijeenkomsten over de fusie

Op 28 februari en 11 maart 2024 vonden bijeenkomsten plaats voor inwoners en patiënten van Tjongerschans en MCL. Beide ziekenhuizen kijken terug op geslaagde avonden. Aanwezigen zijn geïnformeerd over de aanstaande fusie en er was volop tijd om mee te denken en aan te geven wat inwoners en patiënten belangrijk vinden.

Lees hier meer over de bijeenkomsten

Vraag over het fusievoornemen?

We kunnen ons goed voorstellen dat u vragen heeft over de voorgenomen fusie. Bekijk dan de pagina met vragen en antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u deze stellen via het formulier. 

Ga naar de pagina 'Vragen en antwoorden'

Het fusieverhaal

Wilt u meer lezen over ons fusievoornemen met MCL? Lees dan het fusieverhaal.

Het fusieverhaal

Vraag of suggestie?

We kunnen ons goed voorstellen dat u vragen heeft over de voorgenomen fusie. U kunt uw vraag hieronder stellen.
*
*
Vul hier niets in a.u.b.