Bezoeker

MRI-onderzoek

Wat is een MRI-onderzoek?

Een MRI-scanner is een apparaat dat met een magnetisch veld, radiogolven en een computer gedetailleerd foto’s van de binnenkant van uw lichaam maakt. De scan maakt lengte- en dwarsdoorsnedes van uw lichaam. Hij laat een eventuele tumor of uitzaaiing zien.

 

Hoe bereidt u zich voor?

Het is belangrijk dat u de folder van het onderzoek, die u van de afdeling Radiologie krijgt, zorgvuldig doorneemt.

 

Hoe werkt een MRI-onderzoek?

Vaak krijgt u tijdens voor het onderzoek contrastvloeistof ingespoten in een ader van uw arm. Dit maakt de binnenkant van uw lichaam beter zichtbaar. U komt op een beweegbare tafel te liggen. De laborant schuift de tafel in het MRI-apparaat, een soort koker. Hij plaatst een spoel op het deel van uw lichaam dat onderzocht wordt. Deze spoel vangt de signalen van het MRI-toestel op en maakt opnames. De laborant is altijd in de kamer naast uw kamer aanwezig.

 

Hoe lang duurt een MRI-onderzoek?

Het onderzoek duurt 30 tot 60 minuten. Dit is afhankelijk van welk deel van uw lichaam onderzocht wordt. Tijdens het maken van de foto's hoort u steeds een sterk kloppend of brommend geluid. Als u het prettig vindt, kunt u een koptelefoon met muziek gebruiken.

 

Wat gebeurt er na het onderzoek?

Het is belangrijk dat u na het onderzoek veel drinkt. De contrastvloeistof verlaat dan sneller uw lichaam. De uitslag van het onderzoek bespreekt u tijdens uw volgende afspraak met uw arts.

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.