Bezoeker

Operatie

Heeft u kanker, dan is een operatie vaak een van de belangrijkste onderdelen van uw behandeling. U kunt een ‘klassieke’ operatie krijgen. Hierbij maakt de arts een vrij grote snee op de plek waar u geopereerd wordt. Soms is een kijkoperatie mogelijk. De arts maakt dan een paar kleine sneetjes, brengt een klein cameraatje en operatie-instrumenten naar binnen en opereert u via de monitor op afstand. Van een kijkoperatie herstelt u sneller.

 

Een operatie kan nodig zijn om weefsel te onderzoeken, om u te genezen of om uw klachten te verhelpen of te verminderen.​

Bij een operatie verwijdert de chirurg de kankercellen. Hij haalt behalve de tumor vaak ook wat gezond weefsel weg. Dat maakt de kans groter dat inderdaad alle kankercellen weg zijn. Dat is met het blote oog niet te zien. Meestal verwijdert hij ook lymfeklieren rondom de tumor om te onderzoeken of hier kankercellen in zitten.

Na de operatie onderzoekt de patholoog het weefsel. De uitslag van zijn onderzoek bepaalt welke behandeling verder nodig is.

 

Een operatie is niet altijd mogelijk. U bespreekt met uw arts wat voor u de beste behandeling is.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.