Bezoeker

Sportgeneeskunde

 

 

 

 

Binnen het SportMedisch Expertisecentrum bieden we een breed pakket van gespecialiseerde diensten en producten aan op het gebied van sportgeneeskunde. Zowel recreatieve, wedstrijd- en topsporters, als patiënten die weer gaan sporten kunnen hier terecht voor een goed sport-, beweeg- en inspanningsadvies.

 

Wie Heerenveen zegt, zegt SC Heerenveen en het Abe Lenstra stadion. Tjongerschans is nauw met hen verbonden. De sportartsen Stéphan Jacolino en Mirjam Steunebrink begeleiden de selecties dagelijks op het stadion. Medisch specialisten Huub Meijerink (orthopedisch chirurg) en Douwe Groeneveld (radioloog) begeleiden de spelers voor keuringen, consulten en diagnostiek.

  

Tjongerschans is officieel partner van het Centrum voor Topsport en Onderwijs, CTO Noord, in Heerenveen.  Het is een samenwerkingsverband van dienstverleners voor topsporters. Tjongerschans levert tweedelijns sportmedische zorg aan topsporters van de bonden aangesloten bij het CTO.    

 

Lokatie Sportstad

Topsporters die aangesloten zijn bij het CTO, zoals de turners, de shorttrackers, de inline-skaters, de judoka’s en de zwemmers worden vanuit onze lokatie Sportstad begeleid door de sportartsen van onze partner Sportgeneeskunde Friesland.

Bent u geen topsporter, maar sport u recreatief of in wedstrijdverband? Ook dan kunt u uitstekend terecht op lokatie Sportstad. Breedte-, recreatieve en wedstrijdsporters kunnen daar terecht voor sporttak-specifieke onderzoeken, medische en overige (uitgebreide, soms verplichte) sportkeuringen en sportmedische testen. Kijkt u hiervoor op www.sportgeneeskundefriesland.nl

 

Ook patiënten die naar de sportarts zijn doorverwezen door de huisarts, worden door een sportarts van Sportgeneeskunde Friesland gezien op locatie Sportstad. Dit betreft consulten, onderzoek en advies bij blessures, maar ook diagnostiek bij inspanningsgebonden problemen.

 

Indien een medisch specialist uit het ziekenhuis u verwijst naar een sportarts, dan kunt u ook worden gezien door een sportarts van Tjongerschans – SportMedisch Expertisecentrum. U kunt dan bij ons terecht voor doorlopende sportmedische begeleiding, reactivering na een operatie, of begeleiding bij chronische vermoeidheid. De sportarts van Tjongerschans werkt nauw samen met andere specialismen binnen het ziekenhuis volgens de volgende principes:

 

  • Alle sportmedische zorg onder één dak
  • Eén loket
  • Multidisciplinaire aanpak
  • Snelle interne doorverwijzing

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.