HKZ-certificering voor MDL Endoscopiecentrum Tjongerschans

Ziekenhuis Tjongerschans heeft het HKZ-certificaat gekregen voor haar MDL Endoscopiecentrum. Dit keurmerk geeft aan dat er op alle gebieden veilig wordt gewerkt. Vanuit het perspectief van de patiënt wordt voortdurend gewerkt aan verbetering van de zorg- en dienstverlening. Het certificaat is afgegeven door stichting Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ).  

 

Kwaliteit van zorg

In het MDL (Maag, Darm, Lever) Endoscopiecentrum van Tjongerschans vinden jaarlijks circa 4.700 onderzoeken plaats. Een endoscopie is een inwendig onderzoek, bijvoorbeeld van de maag of de dikke darm. Met de endoscoop, een flexibele slang met hierop een camera, kan de Maag-, Darm- en Leverarts kijken of er afwijkingen aan het slijmvlies zijn. Indien nodig kan de arts een weefselmonster nemen of een ingreep uitvoeren zoals darmpoliepen verwijderen.  

 

Kwaliteit en veiligheid

Ziekenhuis Tjongerschans werkt continu aan excellente en veilige zorg. Het HKZ-certificaat bewijst dat de werkwijze, de kwaliteit en de veiligheid binnen het centrum optimaal zijn en dat de patiëntveiligheid goed gewaarborgd is.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.