Hoe werken wij

Gesprek over jouw vraag

Eerst willen we goed begrijpen welke klachten je hebt. Wat het voor jou betekent en met welke vraag je bij ons komt. Wil je van je klachten af? Of is geruststelling voldoende? We beginnen dus met luisteren en doorvragen. Dan stemmen we met jou af of we je goed begrepen hebben. De gynaecoloog stelt vaak nog meer vragen over je klachten, je persoonlijke situatie en je medische achtergrond.

 

Gynaecologisch onderzoek

Bijna altijd doen we een gynaecologisch onderzoek. Afhankelijk van de vraag kan dit een inwendig onderzoek zijn met een spreider en een vaginale echo. De gynaecoloog bespreekt met je hoe dit onderzoek kan helpen bij jouw vraag om hulp. Zie je op tegen het onderzoek? Laat het ons weten. Je bent niet de enige. We houden rekening met je gevoelens.

 

Gesprek over mogelijkheden

Na het onderzoek bespreekt de gynaecoloog een plan met je. Misschien is alleen geruststelling voldoende. Mogelijk adviseert de gynaecoloog een vervolgonderzoek. Het kan ook zijn dat de gynaecoloog een behandelingsvoorstel doet. Vaak zijn er meer mogelijkheden. De gynaecoloog bespreekt dan wat de voor- en nadelen zijn en houdt daarbij rekening met jouw persoonlijke situatie. Misschien had je al een behandeling in gedachte? Maar zijn er toch alternatieven? Samen kom je er uit. Vaak heb je tijd om te beslissen.

 

Operatie

Meestal opereert je eigen gynaecoloog je. Dat is fijn omdat je een band opbouwt. We hebben geen lange wachtlijsten. Soms duurt het wat langer en dan kan je ook voor een andere gynaecoloog kiezen. Dat overleggen we met je.

We hebben wel onderling specialisaties. Dat is nodig omdat we zo aan jou de beste behandeling kunnen bieden. We werken goed samen. Doet een gynaecoloog een bepaalde operatie niet? Dan verwijst je gynaecoloog je naar een collega.

Het kan ook zijn dat we een bepaalde operatie in ons ziekenhuis niet doen. Dan verwijzen we je naar een ander centrum. Wij vinden het belangrijk dat je zo de beste behandeling voor jouw probleem krijgt.

 

Partner

Veel vrouwen nemen hun partner mee en dat is natuurlijk prima. Veel partners zijn ook bij het onderzoek aanwezig. Maar er zijn ook vrouwen die het prettiger vinden om alleen te zijn bij het onderzoek.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.