Hevige menstruaties

Veel vrouwen hebben last van hevige menstruaties. Moet je thuis blijven van je werk? Heb je groot verband en tampons tegelijk nodig? Denk dan na over een behandeling. Er is misschien meer mogelijk dan je denkt.

 

Afspraak

Bij de eerste afspraak bespreek je je probleem met de gynaecoloog. De gynaecoloog vraagt hoe vervelend je het bloedverlies vindt. Misschien ben je alleen bezorgd en is een onderzoek voldoende. Maar het kan ook zijn dat je graag een behandeling wil om er vanaf te komen. De gynaecoloog vraagt welke behandelingen je hebt gehad, wat je wel en wat je niet aanspreekt.

Daarna volgt een inwendig onderzoek. Misschien heb je poliepen of een myoom (vleesboom). Dan is het advies deze te laten verwijderen. Zijn er geen afwijkingen dan kan je kiezen of je medicijnen wil, een spiraal (Mirena) of het laten wegbranden van baarmoederslijmvlies (Novasure). De baarmoeder verwijderen kan natuurlijk ook, maar meestal is dat niet nodig.

 

Samen kiezen

Eerst krijg je informatie over welke oplossingen bij jou passen. De gynaecoloog bespreekt wat de voor en nadelen van de verschillende behandelingen zijn. Als je er over wil nadenken, krijg je informatie mee naar huis.

 

Pijnstilling?

Als je een ingreep krijgt, beslis je zelf of je pijnstilling wil. Meestal kan een Mirenaspiraal zonder verdoving worden geplaatst. We raden wel aan van te voren een pijnstiller te nemen. Maar mogelijk heb je een nare ervaring. Dan kan het ook met sedatie. Bij sedatie krijg je via een infuus een lichte narcose. Je hebt dan geen pijn en je bent weer snel wakker. Kleine poliepen kunnen meestal zonder sedatie worden verwijderd. Maar ook dan is de keus aan jou.  Is er een grote poliep, een myoom of krijg je een Novasure behandeling, dan raden wij sedatie aan. Deze behandelingen zijn vaak pijnlijk. Kies je voor een plaatselijke verdoving dan kan dat ook.  

 

Een van de eerste ziekenhuizen in Nederland

Wij vinden het fijn dat we jou sedatie kunnen bieden. Wij merken dat onze patiënten er erg blij mee zijn.  We zijn één van de eerste ziekenhuizen in Nederland die dat zo doen! We werken met veel plezier op de dagbehandeling. We zorgen voor een rustige sfeer zodat je je op je gemak voelt.

 

Sedatie

Door de inzet van het sedatieteam van de Tjongerschans hoef je met grote poliepen en myomen niet naar de operatiekamer. Op de behandelafdeling krijg je narcosemiddelen door het infuus. Je hebt dan geen pijn. Je slaapt maar je blijft nog wel zelf ademen. Als je een bang bent voor een behandeling werkt dit ook goed. Je merkt er zo niets van.

Vooraf krijg je een screening. Je moet nuchter zijn. Na de behandeling slaap je uit op de dagverpleging.

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.