Oncologie poli

Als je gynaecologische kanker hebt, dan kan dit je leven op zijn kop zetten. Niet alleen door de lichamelijke gevolgen maar ook door de vragen, emoties en onzekerheden die erbij komen kijken. Je wil graag verzekerd zijn van goede hulp en steun in deze periode.

 

Gynaecologen werken samen met UMCG

Op de poli oncologische gynaecologie werken gynaecoloog Gerco Jansen en Esther Oostenveld. Zij bespreken alle patiënten met het oncologisch team van het UMCG. Zo weet je zeker dat je een advies van experts krijgt. Onze gynaecologen hebben veel aandacht voor je persoonlijke situatie en helpen je zo met je keus. Veel behandelingen kunnen vervolgens in de Tjongerschans plaatsvinden zoals een operatie voor baarmoederkanker en chemotherapie (bij de medisch oncoloog). Zo nodig verwijzen we je naar het UMCG of voor radiotherapie(bestraling) naar Leeuwarden.

 

Gespecialiseerd verpleegkundige

Op onze poli werkt ook Inge van der Veen. Zij is verpleegkundige met oncologie als aandachtsgebied. Zij is bij jouw/jullie gesprekken op de poli als je dat wil. Met haar kan je even napraten met een kopje koffie of thee. Als je daar behoefte aan hebt, legt ze nog eens uit wat de gynaecoloog met je heeft besproken. Als je vragen hebt als je thuis bent, kan je haar mailen of bellen. Zij is bij jou betrokken, luistert naar je en helpt je met je vragen. Wij merken dat veel vrouwen deze steun op prijs stellen. Je kan Inge op maandag, dinsdag en donderdag bellen tussen 8.30 en 17.00. Telefoon: 0513-685245

 

Lastmeter

Als je behandelingen krijgt, dan vervolgen we je met een lastmeter. Zo weten we beter of je het aan kan en of je mogelijk baat kan hebben bij hulp. We kunnen je verwijzen naar oncologische revalidatie om te werken aan je conditie op een niveau dat bij je past. Inge van der Veen bespreekt dit met je.

 

Patiëntenvereniging Olijf

Via Olijf kan je andere vrouwen ontmoeten die het zelfde meemaken als jij. Op de website en het forum kan je vragen stellen en lezen van ervaringen van andere vrouwen. En je kan je eigen verhaal delen. Zie patiëntenvereniging Olijf.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.