Behandelingen

Afwachten

Het klinkt raar, maar een belangrijke behandeling is afwachten. Komt er uit je onderzoeken dat je natuurlijke kans op een zwangerschap goed is? Dan is een jaar wachten op een spontane zwangerschap het verstandigst. Natuurlijk legt je gynaecoloog dit goed uit, want we vinden het belangrijk dat jezelf ook achter deze keus staat.

 

Leefstijl

Mogelijk kan je je kans op een zwangerschap ook vergroten door je leeftsijl te verbeteren. Rook je? Dan raden we je aan om één of meer serieuze stoppogingen te doen. Heb je overgewicht? Dan raden we aan hier serieus mee aan de slag te gaan. Als je afvalt, heb je meer kans op een zwangerschap. Lukt het je om je leefstijl te verbeteren? Dan heb je niet alleen meer kans op een zwangerschap, maar als je zwanger bent is dit ook veiliger voor jou en je baby. Zie verder www.zwangerwijzer.nl.

 

Hormoonbehandelingen

Als je geen eisprong hebt, kan je meestal een behandeling met hormonen krijgen. Dit kan met tabletten of injecties. Heb je wel een eisprong maar blijft een zwangerschap al langer uit? Dan kan een behandeling met hormonen je kans op zwangerschap vergroten. Dit combineren we met zaad direct in je baarmoeder inbrengen als je vruchtbaar bent (inseminatie).

 

Inseminaties

Als het sperma minder goedbewegende zaadcellen bevat, dan wordt je kans op een zwangerschap groter met inseminaties. Met de echo kijken we wanneer je vruchtbaar bent. Met een dun rietje brengen we het zaad van je partner direct in je baarmoeder in.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.