Bezoeker

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg is de zorg aan patiënten met een ongeneeslijke ziekte in de laatste fase van hun leven. Palliatieve zorg richt zich op het verminderen van het lijden en op verbetering van de kwaliteit van het leven. Ook over pijn bij kanker en pijnbestrijding leest u meer op deze pagina's.

 

Als genezing niet meer mogelijk is

Uw behandelend specialist heeft met u en uw naaste(n) besproken dat er voor u geen kans op genezing meer is. Deze laatste levensfase kan dagen, weken, maanden of zelfs jaren duren. Als genezing niet meer mogelijk is, betekent dit niet dat er niets meer voor u gedaan kan worden.

De kwaliteit van leven is in deze fase belangrijk. Onderzoeken en behandelingen zullen alleen worden gedaan om uw klachten te verminderen of te voorkomen. Samen met uw specialist, verpleegkundige en eventueel andere hulpverleners zal er met u besproken worden wat voor u in deze fase belangrijk is. Ondersteunende behandeling en begeleiding kunnen helpen om de kwaliteit van uw leven zo hoog mogelijk te houden.

 

Palliatief adviesteam

Ziekenhuis Tjongerschans heeft een Palliatief Advies Team (PAT). Het team kan door patiënten, familie, artsen en verpleegkundigen worden ingeschakeld.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.