Eerbetoon aan vertrekkend kinderarts Wiersma.


Vandaag is het jaarverslag 2013 van Zorgpartners Friesland verschenen. Ongeveer een half jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling was. Het uitstel had te maken met de landelijke problematiek door wijzigingen van het declaratiesysteem van ziekenhuizen, waardoor het accountants moeilijk viel om jaarrekeningen van ziekenhuizen goed te keuren. Zorgpartners Friesland omvat de ziekenhuizen MCL (Leeuwarden en Harlingen), Tjongerschans (Heerenveen en Lemmer) en zorgorganisatie Noorderbreedte.


Op 13 mei 2014 lanceerden de ziekenhuizen hun Kwaliteitsvensters in aanwezigheid van Minister Schippers van Volksgezondheid. Het Kwaliteitsvenster maakt voor het eerst op een patiëntvriendelijke manier de kwaliteit van 10 zinvolle, ziekenhuisbrede thema’s zichtbaar. NVZ-voorzitter Yvonne van Rooy: ‘In dit venster, dat op alle websites van de ziekenhuizen hetzelfde is, kunnen patiënten in één oogopslag de kwaliteit bekijken van een ziekenhuis.’


Elk jaar opnieuw lopen mensen oogletsel op door vuurwerk. Met deze actie stimuleren wij iedereen om voorzichtig met vuurwerk om te gaan.


Als longpatiënt heb je veel aan je arts of de verpleegkundige. Maar wat je van andere patiënten hoort, is minstens zo waardevol. Je leert van andermans ervaring. Dat kan voortaan bij Longpunt Heerenveen, de maandelijkse ontmoetingplek die het Longfonds (voorheen Astma Fonds) organiseert voor longpatiënten en hun omgeving in Heerenveen.


Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.