Nieuws

Wegafsluiting rondom ziekenhuis Tjongerschans

18 april 2024

De Thialfweg is van maandag 29 april tot en met vrijdag 31 mei 2024 gedeeltelijk afgesloten. Er vinden asfalteringswerkzaamheden plaats in opdracht van de gemeente Heerenveen.

Wat gaat er gebeuren?
De toplaag van het asfalt wordt eraf gefreesd en daarna wordt er een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Ook wordt de voetgangersoversteek bij de hoofdingang van het ziekenhuis aangepast. Tot slot worden op een aantal plekken de tegels in de trottoirs vervangen door nieuwe tegels.

Planning
De werkzaamheden worden in delen uitgevoerd in de periode van 29 april t/m 31 mei.

  • Fase 1 (van 29 april t/m 17 mei): het gedeelte vanaf de Zonnebloemstraat tot de hoofdingang van ons ziekenhuis is afgesloten.
  • Fase 2 (van 21 mei t/m 31 mei: het gedeelte vanaf de van Helomalaan tot en met de hoofdingang van het ziekenhuis is afgesloten.

Ziekenhuis bereikbaar
Tijdens de uitvoering van fase 1 is het parkeerterrein van het ziekenhuis bereikbaar via een tijdelijke inrit. Deze is te bereiken via de Thialfweg vanaf de Fok. Dit wordt aangegeven met borden.
Tijdens de uitvoering van fase 2 is het parkeerterrein van het ziekenhuis alleen bereikbaar vanaf de Van Maasdijkstraat en de Zonnebloemstraat. Dit wordt ook aangegeven met borden.

De fietsenstalling is bereikbaar vanaf de Fok zijde of via het voetpad.

Tijdens de werkzaamheden zijn er verkeersregelaars aanwezig om zoveel mogelijk voor een goede doorstroom van het verkeer te zorgen.

Overlast
De werkzaamheden zorgen helaas voor enige overlast. Samen met de gemeente Heerenveen proberen we dit zoveel mogelijk te beperken en vragen hiervoor uw begrip.